Pirelli Motorsport Golf Tour 2018

Pirelli Motorsport Golf Tour 2018

Když se Petr Kačírek rozhodl uspořádal první Motorsport Golf Tour pro všechny, kteří mají něco společného s motoristickým sportem a rádi si zahrají golf, netušil, jak rychle se toto setkání stane populární. Letos se koná už 9. ročník Tour a na programu je šest turnajů na špičkových hřištích v Čechách a na Moravě. Poprvé se generálním partnerem stal přední světový výrobce pneumatik značka Pirelli.

„Dnes už naše golfová Tour, kterou pořádá Autoklub Duck Racing, patří mezi velké domácí akce. Každého turnaje, které jsou jednodenní, se zúčastní stovka hráčů. Je to pestrá skupina, kde najdete obchodníky, manažery, sportovce i umělce, jakým je například herec David Suchařípa, který sám jezdí rallye, a moderátorem našich setkání je Jaromír Bosák, který nejen výborně komentuje v České televizi fotbal, ale i golf a sám je i jeho dobrým hráčem. Zájem o účast je sice mnohem větší, ale víc hráčů prostě přijmout nemůžeme. Hraje se ve třech kategoriích a nechybí ani vložené soutěže Longes drive a Nearest to pin. Díky našim partnerům máme zajímavé ceny. Hráči si oblíbili i večerní společné setkání před turnaji, kdy mohou v klidu posedět, popovídat si a navázat i zajímavé kontakty. Golf a motoristický sport všechny spojují, a tak je neustále o čem hovořit, a přitom se i vzájemně poznat. Na této myšlence jsme golfová setkání založili a jsem rád, že se stala tradicí naší Tour, “ řekl Petr Kačírek.

Tradiční start ve Mstěticích

Stejně jako v minulých ročnících se i letošní Pirelli Motorsport Golf Tour 2018 odehrává ve špičkových domácích golfových rezortech, kde jsou k dispozici osmnáctijamková hřiště. 

„Vzhledem k počtu hráčů musíme mít k dispozici opravdu velké a kvalitní zázemí. Naštěstí je v České republice na devadesát golfových hřišť, takže je z čeho vybírat. Jednomu hřišti ale dáváme už tradičně přednost. Jde o Golf Club ve Mstěticích u Brandýsa nad Labem. Tady jsme totiž odehráli náš vůbec první turnaj, a proto zde každou Tour začínáme. Je zde nejen krásné prostředí, ale také velice kvalitní osmnáctijamkové hřiště, kde se hrají například turnaje české profesionální série PGA,“ připomněl Petr Kačírek. 

Rozhodne se na Černé Mostě

Po dubnovém startu ve Mstěticích zamířila Tour v květnu do rezortu Golf Mladá Boleslav. Na břehu řeky Jizery čekalo hráče další mistrovské osmnáctijamkové hřiště, a navíc zde mají i jedinou osvětlenou devítijamkovou akademii. Třetí zastávkou byl Golf Club Čeladná v podhůří Beskyd. „Byla to naše první cesta na Valašsko a moc nám tam líbilo. Zahráli jsme si opět na špičkovém hřišti, které mělo tentokrát podhorský charakter, kde nechyběly vodní překážky, potůčky, ostrovní jamky s vodopádem. Příjemná byla i Dýšinka u Plzně, kam jsme se vydali v červenci. V srpnu máme před sebou turnaj v Posázaví ve známém Panorama Golf Resortu. Zdejší zajímavostí je sedmadvacetibrankové hřiště, kde se dá trať různě kombinovat. A fi nále nás čeká opět v září na Černém Mostě v Praze, které bude i tentokrát asi hodně napínavé, protože se zde rozhodne o celkových vítězích Tour . Hráčům ale chceme připomenout i český motoristický sport výstavkou zajímavých závodních aut,“ dodal Petr Kačírek. Text: Karel Malina.